Ποίοι είμαστε

"ΜΥΡΙΠΝΟΟΝ"

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο Μουσικός –Εκδοτικός Οίκος ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ιδρύθηκε για να προβάλλει την παραδοσιακή μας μουσική – κυρίως τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική – τόσο στον τομέα της πρακτικής πλευράς, με ζωντανές ηχογραφήσεις παλαιών διδασκάλων, κυρίως όμως παρουσιάζοντας Μουσικά βιβλία με σεβασμό στην παράδοση.

Περισσότερα...

Θεοδωρακόπουλος Φώτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διακεκριμένος Καλλίφωνος Πρωτοψάλτης και Χοράρχης. Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1941 και σε ηλικία 14 ετών φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Αιγίου) όπου είχε δάσκαλο στη Β. Μουσική τον Καθηγητή Ευθύμιο Ντρέκη. Από μικρή όμως ηλικία είχε τα πρώτα ακούσματα στην ψαλτική τέχνη από τον καλλίφωνο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου και δόκιμο ερμηνευτή, Ιωάννη Σπηλωτόπουλο. Μετά το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών μετέβη στην Αθήνα όπου μαθήτευσε, για ένα περίπου χρόνο, κοντά στον Κων/νο Τασόπουλο, Πρωτοψάλτη τότε της Αγίας Φωτεινής Ν. Σμύρνης. Στη συνέχεια μαθήτευσε κοντά στον αείμνηστο Πρωτοψάλτη της Χρυσοσπηλαιώτισσας Αθηνών, Γεώργιο Βιγγάκη καθώς και στον Λαμπαδάριο του ιδίου Ναού Βασίλη Παπαδόπουλο. Το 1964 μετέβη στη Θεσσαλονίκη και μαθήτευσε κοντά στον Πρωτοψάλτη Χαρ. Ταλιαδώρο. Στη Θεσσαλονίκη έλαβε και πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από τη Σχολή Βυζ. Μουσικής «Άγιος Δημήτριος».

 

Έχει ψάλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό των Εισοδίων Αιγίου (1963-1968), στην Αγία Τριάδα Αιγίου (1971-1976) και κατά την περίοδο 1978-1992 στον Ι. Ναό της Αγίας Άννης Αιγίου, για να διακόψει στις αρχές του 1993 για επαγγελματικούς λόγους. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη μελέτη της Βυζ. Μουσικής και τη συλλογή, καταγραφή και διασκευή πολλών μαθημάτων Βυζαντινών και μεταβυζαντινών διδασκάλων. Από το έτος 2007 ίδρυσε τον μουσικό έκδοτικό Οίκο ΜΥΡΙΠΝΟΟΝ για να παρουσιάσει στον ψαλτικό κόσμο επιλεγμένα βιβλία με μαθήματα κλασικά,παλαιά και νέα,υψηλής αισθητικής αξίας.

 

Κατεβάστε το ΕΦΥΜΝΙΟΝ - Παρατίθενται γνώμες και απόψεις σχετικές με το έργο του Πρωτοψάλτη

 

Περισσότερα...

Όροι Χρήσης

Το myripnoon.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών βιβλίων μέσω του Διαδικτύου της ελληνικής εταιρείας, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΑΝΝΑ με το διακριτικό τίτλο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΥΡΙΠΝΟΟΝ, που εδρεύει στο Αίγιο, επί της οδού Στράτωνος 35.

Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σας παρακαλούμε να διαβάσετε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-bookstore) myripnoon.gr

Περισσότερα...

Πνευματικά Δικαιώματα

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων, όπως και η πνευματική ιδιοκτησία του λογισμικού η οποία ανήκει στην εταιρεία που έχει κατασκευάσει τον διαδικτυακό τόπο) όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών και προϊόντων της εταιρείας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων

Περισσότερα...

Επιστροφές

Πολιτική επιστροφών και ακυρώσεων

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Τρόποι Αποστολής